Produkter

En luftkvalitetsmätare mäter kvaliteten på luften

VAD VI GÖR

Doftmarknadsföring
Doftkontroll
PARTIKELRENING
ALLA VÅRA DOFTER

PRODUKTER

DOFTMASKINER
DOFTPINNAR
DOFTPADS
DOFTLJUS
DOFTER
Luftrening

Varmt välkommen att ringa eller mejla oss om ni behöver hjälp!

Jag är intresserad av att bli kontaktad

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

En luftkvalitetsmätare är en apparat som mäter luftkvaliteten.
Oftast används den inomhus men det finns även mätare som mäter luften utomhus.

Man kan mäta parametrar som luftfuktighet, temperatur, gas- och partikelhalter i luften.

Luftkvalitetsmätare är vanligtvis utrustade med sensorer som mäter olika luftparametrar och visar resultaten på en display eller genom en app.

Mätvärdena kan hjälpa användaren att bestämma om luftkvaliteten är säker och hälsosam eller om det finns behov av att vidta åtgärder för att förbättra luftkvaliteten.

Produkter
Pollen

Luftkvalitetsmätning inomhus

Det finns olika instrument som kan användas för att mäta luftkvaliteten inomhus, inklusive  luftkvalitetsgivare , partikelmätare och CO2-mätare.

Dessa instrument kan användas för att övervaka och mäta nivåerna av föroreningar i luften och hjälpa till att identifiera områden där luftkvaliteten kan förbättras.

En luftkvalitetsgivare är en enhet som endast mäter en specifik parameter i luften, till exempel koldioxidhalt eller partiklar.

Luftkvalitetsgivare är ofta mer specialiserade än luftkvalitetsmätare och kan ge mer detaljerade uppgifter om en specifik förorening eller parameter. 
Se vidare nedan.

Partikelmätare

En partikelmätare är en typ av luftkvalitetsmätare som används för att mäta mängden partiklar i luften.

Dessa partiklar kan vara små partiklar av damm, rök, pollen, mögel eller andra föroreningar som kan påverka hälsan.

Partikelmätare fungerar genom att använda sensorer för att detektera och räkna antalet partiklar i en given volym av luft.
De kan mäta både små och stora partiklar.

Partikelmätare är särskilt användbara för att övervaka luftkvaliteten inomhus, där partiklar från damm, rök och andra föroreningar kan ha en negativ inverkan på hälsan. 

CO2 mätare – en luftkvalitetsmätare för koldioxid

En CO2-mätare är en enhet som används för att mäta mängden koldioxid (CO2) i luften.

Den används vanligtvis för att övervaka luftkvaliteten inomhus, särskilt i slutna utrymmen där höga nivåer av CO2 kan orsaka hälsoproblem och påverka människors koncentration och produktivitet.

CO2-mätare fungerar genom att mäta mängden CO2 i ppm (parts per million) i luften. Enheten samlar in luftprover och analyserar nivån av CO2 för att ge en läsning av den aktuella nivån.

De flesta CO2-mätare har en display som visar den aktuella CO2-nivån, och vissa modeller kan även varna om nivån av CO2 blir för hög.

CO2-mätare används oftast i skolor, kontor, sjukhus och andra inomhusmiljöer för att hjälpa till att kontrollera och förbättra luftkvaliteten.
De kan också vara användbara för att övervaka ventilationssystem och se till att de fungerar korrekt.

Quality Air  – experter på  Luftkvalitetsmätare ?

Quality Air utför luftkvalitetsmätningar med hjälp av den modernaste utrustningen inom luftkvalitetsmätningar.

Vi använder övergripande lufktvalitetsmätare, men även specficika luftskvalitetsgivare, partikelmätare och CO2-mätare för att få det bästa resultatet.

För att utföra en mätning placerar vi ut mätare i rummet eller utrymmet som ska undersökas.
Mätare mäter nivåerna av föroreningar  under en viss tidsperiod.

Efter mätperioden analyseras mätresultaten noggrant och en rapport med utförliga analyser och rekommendationer sammanställs.

Beroende på resultaten kan rekommendera vi lämpliga åtgärder för att förbättra luftkvaliteten och skapa en hälsosammare arbetsmiljö

Produkter

Luftkvalitetsmätare från Quality Air

Quality Airs luftkvalitetsmätare hjälper dig mäta luftkvaliteten inomhus i din fastighet, din lokal eller i ditt hem.

Varmt välkommen att kontakta oss om du känner att du behöver hjälp med att mäta luftkvaliteten eller kanske investera i en luftkvalitetsmätare.

Frågor och svar OM Luftkvalitetsmätare

Boka en mätning av er luftkvalitet med doftförslag!

Du är också välkommen att ringa oss direkt

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SÅ HÄR TYCKER VÅRA KUNDER

Martin Dahlman Drivkraft Solna

★★★★★

Jag äger och driver träningsanläggningen Drivkraft i Solna. För ungefär ett halvår sedan kom jag i kontakt med Sture från Quality Air, och under vårt möte fick jag en presentation av deras produkter. Det blev snabbt uppenbart för mig att det var något som jag behövde på min anläggning. Efter att ha bestämt mig för att installera deras doftmaskiner, var Sture snabb att dyka upp och installera systemet i gymmets entré samt i en av våra gruppträningssalar där vi kör yoga. Våra medlemmar har verkligen uppskattat detta tillskott och vi får ofta höra kommentarer som “Det doftar så gott här!”. Jag måste också nämna den fantastiska servicen från Sture och Quality Air. Han visar alltid ett otroligt engagemang för att säkerställa att jag är nöjd med produkterna.

Christian Bengtsson Teknisk Förvaltare Bredablick Förvaltning

★★★★☆

Quality Air har hjälpt en av Bredablick Förvaltnings kunder med åtgärd av dålig lukt i soprum. Kunden har installerat 8 st doftmaskiner som har tagit bort luken av sopor i alla rummen. Resultatet har varit till stor belåtenhet för boende och jag kan varmt  rekommendera Quality Airs tjänster.

Stefan Rapp Kontorhotellet Sanna Hubb

★★★★

Vi letade länge efter något som kunde särskilja oss från våra kollegor i branschen och som även skulle stärka vårt varumärke. När jag mötte Sture på Quality Air insåg jag att här har vi exakt det vi letade efter. Quality Air hjälpte oss att installera 5 st doftmaskiner i våra kontorslokaler med en unik doft som ingen annan har. Nu har vi äntligen en doft som symboliserar vårt varumärke. Jag kan absolut rekommendera Quality Air och deras service om man vill särskilja sig från andra.