Bakterier i luften utgör en potentiell hälsorisk för företag

VAD VI GÖR

Doftmarknadsföring
Doftkontroll
PARTIKELRENING
ALLA VÅRA DOFTER

PRODUKTER

DOFTMASKINER
DOFTPINNAR
DOFTPADS
DOFTLJUS
DOFTER
Luftrening

Varmt välkommen att ringa eller mejla oss om ni behöver hjälp!

Jag är intresserad av att bli kontaktad

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Bakterier i luften på företag utgör en potentiell hälsorisk på grund av dess förmåga att orsaka sjukdomar hos medarbetare.
Vissa bakterier, såsom E.coli och Salmonella, kan orsaka allvarliga matsmältningsproblem och leda till uttorkning, samt livshotande tillstånd.

Andra bakterier kan orsaka infektioner i sår, öron eller urinvägar.

Bakterier kan spridas genom direktkontakt med en sjuk person, genom förorenad mat, vatten eller genom kontakt med smutsiga ytor.
För att minska risken för att drabbas av bakterieinfektioner bör man tvätta händerna regelbundet, laga mat ordentligt och undvika rått kött eller opastöriserad mjölk.

Däremot så är de allra vanligaste bakterierna som t.ex. en vanlig förkylning oftast spridd genom luften. 
Vilket ger att att en partikelrenare kan väl komma till pass för ett företags inomhusmiljö för att stärka medarbetarnas hälsa.

Hur skadligt är det med virus i luften?
Quality Air för bättre inomhusluft

Problem med höga halter med bakterier i inomhusluften på företag

Problem med höga halter av bakterier i inomhusluften kan leda till hälsoproblem som allergier, astma och andra luftvägsinfektioner.
Bakterier kan spridas i inomhusmiljön genom ventilationssystem, möbler och textilier.

Fuktiga områden kan också ge upphov till tillväxt av bakterier som kan orsaka dålig lukt och mögel.
För att minska risken för höga halter av bakterier i inomhusluften, bör man se till att ventilationssystemet är rent och fungerar ordentligt, rengöra regelbundet och undvika fuktiga områden.

Våra partikelrenare kan också användas för att filtrera ut bakterier och andra föroreningar från inomhusluften på företag.

Olika bakterier som är vanliga i inomhusluft

Det finns många olika typer av bakterier som kan finnas i inomhusluften.

Några av de vanligaste är Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae och Legionella pneumophila.
Staphylococcus aureus kan orsaka hudinfektioner, medan Streptococcus pneumoniae är en vanlig orsak till öron, bihålor, lung och blodinfektioner.
Legionella pneumophila kan orsaka allvarliga lunginfektioner som legionärssjukan.

Andra vanliga bakterier i inomhusluften inkluderar Escherichia coli (E. coli) och Pseudomonas aeruginosa, som både kan orsaka allvarliga matsmältningsproblem och hudinfektioner.

För att minska risken för att utsättas för dessa bakterier, bör man se till att ventilationssystemet och inomhusmiljön är ren och fri från fukt.

Vilken bakterie i inomhusluften på företag är skadligast?

Det är svårt att säga vilken bakterie i inomhusluften som är skadligast, eftersom olika bakterier kan orsaka olika typer av hälsoproblem på företag.
Men Legionella pneumophila, som kan orsaka allvarliga lunginfektioner som legionärssjukan, anses vara en av de farligaste bakterierna i inomhusmiljön.

Det är viktigt att ta åtgärder för att minska risken för att utsättas för Legionella pneumophila, till exempel genom att se till att ventilationssystemet är rent och fungerar ordentligt, rengöra duschmunstycken och undvika stillastående vatten i rörledningar.

Vi på Quality air är specialister på bakterier i inomhusluften och hjälper dig vid eventuella frågor eller behov. 

Quality Air renar luften inomhus från olika typer av bakterier 

Quality Air specialitet är effektiv luft- och partikelrening.
Vi renar inomhusluften i fastigher, lokaler och privata hem från olika skadliga bakterier som utgör en potentiell hälsorisk.

Varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om hur man effektivt kan rena inomhusluft från skadliga bakterier.

Vanliga frågor om bakterier i luften och partikelrening på företag

Boka en mätning av er luftkvalitet med doftförslag!

Du är också välkommen att ringa oss direkt

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SÅ HÄR TYCKER VÅRA KUNDER

Martin Dahlman Drivkraft Solna

★★★★★

Jag äger och driver träningsanläggningen Drivkraft i Solna. För ungefär ett halvår sedan kom jag i kontakt med Sture från Quality Air, och under vårt möte fick jag en presentation av deras produkter. Det blev snabbt uppenbart för mig att det var något som jag behövde på min anläggning. Efter att ha bestämt mig för att installera deras doftmaskiner, var Sture snabb att dyka upp och installera systemet i gymmets entré samt i en av våra gruppträningssalar där vi kör yoga. Våra medlemmar har verkligen uppskattat detta tillskott och vi får ofta höra kommentarer som “Det doftar så gott här!”. Jag måste också nämna den fantastiska servicen från Sture och Quality Air. Han visar alltid ett otroligt engagemang för att säkerställa att jag är nöjd med produkterna.

Christian Bengtsson Teknisk Förvaltare Bredablick Förvaltning

★★★★☆

Quality Air har hjälpt en av Bredablick Förvaltnings kunder med åtgärd av dålig lukt i soprum. Kunden har installerat 8 st doftmaskiner som har tagit bort luken av sopor i alla rummen. Resultatet har varit till stor belåtenhet för boende och jag kan varmt  rekommendera Quality Airs tjänster.

Stefan Rapp Kontorhotellet Sanna Hubb

★★★★

Vi letade länge efter något som kunde särskilja oss från våra kollegor i branschen och som även skulle stärka vårt varumärke. När jag mötte Sture på Quality Air insåg jag att här har vi exakt det vi letade efter. Quality Air hjälpte oss att installera 5 st doftmaskiner i våra kontorslokaler med en unik doft som ingen annan har. Nu har vi äntligen en doft som symboliserar vårt varumärke. Jag kan absolut rekommendera Quality Air och deras service om man vill särskilja sig från andra.