Avfuktning grund  – hur man får bort fukten i husgrunden

Avfuktning grund är nödvändigt för att få bort fukt från husgrunden – som oftas utgörs av en så kallad Krypgrund. 

VAD VI GÖR

Doftmarknadsföring
Doftkontroll
PARTIKELRENING
ALLA VÅRA DOFTER

PRODUKTER

DOFTMASKINER
DOFTPINNAR
DOFTPADS
DOFTLJUS
DOFTER
Luftrening

Varmt välkommen att ringa eller mejla oss om ni behöver hjälp!

Jag är intresserad av att bli kontaktad

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Partikelrenare kan hjälpa till att minska fuktrelaterade problem

Fuktproblem skapar ohälsosam arbetsmiljö

Fuktproblem i husgrunden är vanliga och kan leda till allvarliga konsekvenser om de inte hanteras ordentligt. En fuktig husgrund kan ge upphov till mögel, strukturella skador och påverka inomhusluftkvaliteten. För att förebygga dessa problem och skapa ett hälsosamt inomhusmiljö är det avgörande att förstå och implementera effektiva avfuktningstekniker för husgrunden.

En krypgrund är då grunden är gjuten ca en halv meter djupt så att man kan krypa i den, därav ordet krypgrund.

Varför är avfuktning av grund så viktigt för ditt hus?

Det finns flera skäl till varför man ska avfukta sin grund

  1. Förhindrar Mögelbildning: En fuktig husgrund skapar en gynnsam miljö för mögelväxt. Mögel kan inte bara vara skadligt för din hälsa utan kan också orsaka omfattande skador på byggnadsmaterial och strukturer.
  2. Förbättrar Strukturell Integritet: Överskott av fukt i husgrunden kan leda till korrosion av metall, röta i trästrukturer och andra skador på byggnadsmaterial. Avfuktning hjälper till att bevara husets strukturella integritet och förlänger livslängden.
  3. Skyddar Elektronik och Inventar: Fukt kan skada elektronik, möbler och andra inventarier som kan vara kostsamma att ersätta. Genom att hålla fuktigheten under kontroll skyddar du ditt hem och dess innehåll.

Hur åtgärdar man fuktproblem

Fuktproblem i husgrunden kan vara en källa till många besvär, inklusive mögelbildning, strukturella skador och påverkan på inomhusluftkvaliteten. För att hantera och förhindra dessa utmaningar finns det olika avfuktningstekniker och förebyggande åtgärder som kan användas för att skapa en torr och hållbar hemmiljö.

  1. Grundavvattning: En av de mest grundläggande avfuktningsteknikerna är grundavvattning. Detta innebär att skapa effektiva dräneringssystem för att leda bort överskottsvatten från husgrunden. Dränerande markstenar och dräneringsrör är exempel på användbara metoder för att förhindra vattenansamling runt husets fundament.
  2. Ventilation: God ventilation är avgörande för att minimera fuktighet i husgrunden. Genom att se till att luften kan cirkulera fritt runt grunden, särskilt i källare och krypgrunder, minskar risken för fuktuppbyggnad. Håll ventiler öppna och se till att ventilationssystem är i gott skick.
  3. Användning av Avfuktare: Placering av avfuktare i fuktiga utrymmen är en effektiv teknik för att reducera luftfuktigheten. Avfuktare drar in fuktig luft och avger torrare luft, vilket hjälper till att upprätthålla en hälsosam fuktighetsnivå i husgrunden.
  4. Åtgärda Läckor och Sprickor: Undersök regelbundet husgrunden för eventuella läckor eller sprickor och åtgärda dem omedelbart. Dessa kan vara potentiella vägar för fukt och regnvatten.
  5. Isolering: En välisolerad husgrund bidrar till att minimera riskerna för kondensation och fuktproblem. Korrekt isolering hjälper till att hålla husgrunden torr och varm.

Minskar risken för allergier och andningsproblem

Hur åtgärdar man fuktproblem

De flesta av punkterna ovan är ganska svår attt åtgärda.  Något som är relativt lätt att använda för att åtgärda fuktproblemen i husgrunden är en avfuktare.

Vi på Quality Air erbjuder ett bra alterantiv till en “vanlig” avfuktare nämligen en partikelrenare från OxyClean vilket blir mer effektivt än en sådan partikelrenare.

Man använder sig av en partikelrenare som OxyClean™ och sätta upp ett värmande element bredvid. 

Genom att använda sig av elementet så värms de fuktiga partiklarna upp och skapar en bättre miljö för partikelupptagning.
Partikelrenarens joniserande metod reagerar med dessa fuktiga partiklar, så att de kan lättare samlas ihop av partikelrenaren helt enkelt.
Partiklarna faller sedan till golvet och samlas där ihop av filtret i OxyClean™.

Så det är helt enkelt inte en renodlad luftavfuktere som används utan det är vår partikelrenare OxyClean™ som gör jobbet vid avfuktning grund.


Boka en mätning av er luftkvalitet med doftförslag!

Du är också välkommen att ringa oss direkt

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

SÅ HÄR TYCKER VÅRA KUNDER

Martin Dahlman Drivkraft Solna

★★★★★

Jag äger och driver träningsanläggningen Drivkraft i Solna. För ungefär ett halvår sedan kom jag i kontakt med Sture från Quality Air, och under vårt möte fick jag en presentation av deras produkter. Det blev snabbt uppenbart för mig att det var något som jag behövde på min anläggning. Efter att ha bestämt mig för att installera deras doftmaskiner, var Sture snabb att dyka upp och installera systemet i gymmets entré samt i en av våra gruppträningssalar där vi kör yoga. Våra medlemmar har verkligen uppskattat detta tillskott och vi får ofta höra kommentarer som “Det doftar så gott här!”. Jag måste också nämna den fantastiska servicen från Sture och Quality Air. Han visar alltid ett otroligt engagemang för att säkerställa att jag är nöjd med produkterna.

Christian Bengtsson Teknisk Förvaltare Bredablick Förvaltning

★★★★☆

Quality Air har hjälpt en av Bredablick Förvaltnings kunder med åtgärd av dålig lukt i soprum. Kunden har installerat 8 st doftmaskiner som har tagit bort luken av sopor i alla rummen. Resultatet har varit till stor belåtenhet för boende och jag kan varmt  rekommendera Quality Airs tjänster.

Stefan Rapp Kontorhotellet Sanna Hubb

★★★★

Vi letade länge efter något som kunde särskilja oss från våra kollegor i branschen och som även skulle stärka vårt varumärke. När jag mötte Sture på Quality Air insåg jag att här har vi exakt det vi letade efter. Quality Air hjälpte oss att installera 5 st doftmaskiner i våra kontorslokaler med en unik doft som ingen annan har. Nu har vi äntligen en doft som symboliserar vårt varumärke. Jag kan absolut rekommendera Quality Air och deras service om man vill särskilja sig från andra.

MED HJÄLP AV QUALITY AIR KAN DU NU
FÅ BORT SKADLIGA PARTIKLAR FRÅN LUFTEN

Frågor och svar om avfuktning grund